Veropigment 25

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HIFU-Behandlingar

 

Vad är HIFU?

 

 

Högintensiv fokuserad ultraljud (HIFU) är en relativt ny kosmetisk behandling för att strama upp huden. Det är en icke invasiv och smärtfri ersättning för kirurgisk ansiktslyftning. HIFU använder ultraljudsenergi för att uppmuntra framställning av kollagen, vilket resulterar i stramare hud.

Den fokuserade ultraljudsenergin behandlar skiktet strax under ytan på huden. Ultraljudsenergin får vävnaden att värma upp snabbt. När cellerna i det behandlade området når en viss temperatur drabbas cellerna av cellskador. även om detta kan tyckas kontraintuitivt, stimulerar skadorna faktiskt cellerna så att de producera mer kollagen - ett protein som ger styrka och lyft till huden. ökningen i kollagen resulterar i hårdare, fastare hud med färre rynkor. Eftersom de högfrekventa ultraljudsstrålarna är inriktade på en specifik vävnadsplats under hudens yta, uppstår det ingen skada på de övre skikten i huden och kringliggande områden.

 

 

 

 

Hur upplevs en HIFU-behandling?

Medan ultraljudsenergin appliceras kan kunden känna värme och stickningar i området som behandlas. Vissa personer känner en liten smärta vid själva behandlingen. Om du är orolig för smärta eller väldigt känslig kan du tar antiinflammatoriskt läkemedel såsom ibuprofen före behandling.

 

 

 

 

Resultat och varaktighet?

Det första resultatet kan upplevas direkt efter behandlingen och huden kommer att genast kännas stramare, men kollagen och elastinproduktionen pågår upp till 6 månader. Den tiden krävs för att huden ska kunna återställa nya och starkare kollagen och elastinfibrer. Efter ca 4-6 månader ser man därför det slutgiltiga resultatet. Vanligtvis behövs endast en behandling för att huden ska stramas åt med HIFU-behandlingen, men i vissa fall, om huden är väldigt lös, kan ytterligare en behandling upprepas efter sex månader.
Hur länge resultatet varar varierar från person till person och beror på bland annat på ålder, hudtyp, medicinering etc. En HIFU-behandling kan hålla upp till några år, men det är rekommenderat att göra underhållsbehandlingar efter ca 1-2 år.

 

 

 

 

Kända biverkningar av HIFU-behandling

Omedelbart efter behandlingen kan du uppleva mild rodnad eller svullnad på det behandlade området, som gradvis kommer att minska under de närmaste timmarna. I vissa fall kan även en lätt stickande känsla av det behandlade området uppstå och den försvinner på någon eller några dagar. Detta är en bra indikation på att kollagenprocessen har påbörjats. I ytterst få fall kan även huden uppvisa lättare blåmärken, men även dessa går vanligtvis bort efter någon eller några dagar.

 

 

Vilka kan inte göra en HIFU-behandling?

Följande grupper/personer får inte göra HIFU-behandlingen:

 

  • Personer med hjärtsjukdom eller som har gjort hjärtoperation.
  • Personer med Epilepsi
  • Personer med hudsjukdomar
  • Personer med förlamning av ansiktsnerven
  • Personer som har botox eller fillers i ansiktet eller näsan
  • Personer med högt blodtryck, högt blodsocker, höga blodfetter och diabetiker
  • Kvinnor som är gravida eller ammande
  • Personer med medicinska/elektriska implantat
  • Personer med metall inopererat i ansikte/nacke

 

 

Att tänka på efter en HIFU-behandling?

Det bästa med denna behandling är att du kan återuppta dina normala aktiviteter omedelbart efter att du lämnat skönhetskliniken. Du är fri att gå hem och återuppta dina normala dagliga aktiviteter direkt efter behandlingen.

 

 

 

 

Veropigment 25 © 2011 • Privacy Policy • Terms of Use

www.veropigment25.se